Itt blogolok

Itt blogolok

Ashtanga gyógyító ereje

2022. augusztus 03. - Itt Blogolok

Az ashtanga sorozatban most a Trikónászanánál tartok, odáig csinálom a sorozatot, plusz levezető gyakorlatok. A tibeti jógából 13 ismétlésnél tartok, nem emeltem a múlt héten, mert három napot is kihagytam belőle.

Az ashtanga jóga első sorozatát a fizikai test gyógyítására lehet használni. Jogos is, mert amióta csinálom nem fáj a hátam, csak akkor ha kihagyom a gyakorlást.

Magyarországon tanítják az ashtanga jógát több helyen is, itt találsz hozzájuk utat, ha szeretnéd elkezdeni: www.mandalajoga.hu vagy www.bandhaworks.hu

Fontos, hogy ne úgy tekints az ashtanga jógára, mint sportra, hanem mint gyógyításra/gyógyulásra. Tulajdonképpen azt hiszem bármely életkorban el lehet kezdeni a gyakorlást, és már az is nagyon sokat javít az életminőségeden, ha reggelente csinálsz 5 napüdvözlet A-t és 3 napüdvözlet B-t. Az 5 napüdvözlet A és 5 napüdvözlet B pedig már teljes értékű gyakorlásnak számít.

Nem baj, hogy ha csúnyán csinálom a gyakorlatokat, az se baj, hogyha lassan. A lényeg az, hogy csinálom. My practice is my healing, ezt tegnap olvastam és nagyon tetszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ittblogolok.blog.hu/api/trackback/id/tr8617899359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása