Itt blogolok

Itt blogolok

Reggeli

2022. május 17. - Itt Blogolok

Nem tudom kinek mi a tapasztalata a reggelivel, az enyém az, hogy ha kihagyom, akkor hajlamosabb vagyok többet enni egész nap, mint amikor nem hagyom ki.

És nagyon nem mindegy mit reggelizem. Kcal tartalomban azonos reggelik után van változás az étvágyamban utána, és abban is, hogy mikor éhezem meg délhez közeledvén.

A legjobb reggeli ami bevált az két 3 perces lágytojás (vagy rántotta vagy főtt tojás vagy tükörtojás) két szelet toast kenyérrel megpirítva, esetleg egy kis paradicsommal és paprikával. Ezután nem vagyok éhes egészen délig és utána sem kap el az úgy ennék valamit nyomatéknak életérzés. Egy hátránya van ennek a reggelinek, hogy alacsony a rosttartalma, ezért le szoktam küldeni utána utifú magot. a kcal tartalma gyakorlatilag nulla, de élelmi rostnak kiváló.

A második legjobb reggeli az a zabkása. 3-4 evőkanál zabot beáztatok vízbe előző este, majd reggel egy rottyanásig főzőm, és boldogan belapátolom.

A harmadik legjobb reggeli a túrósbatyu. Bár ezután egész hamar éhes leszek.

Minden más reggeli csak ezek után következnek, tehát éhes leszek akkor, ha két kiflit eszem felvágottal vagy zsemlét eszem zöldségkrémmel, már 10 órakor megbolondulok valami édességért, joghurtért, akármiért, csak legyen a gyomromban valami.

Kcal tartalomban viszont nagyjából ugyanannyit fogyasztok el bármelyikkel, csak az utána következő élettani folyamatok mások.

 

A Táfelspicc írt egy cikket arról, hogy miért egészséges a tojás, és megemlíti azt is, hogy miért pont reggel, itt van a linkje. https://www.origo.hu/tafelspicc/20220315-ezert-egyunk-tojast-reggelire.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ittblogolok.blog.hu/api/trackback/id/tr3117834003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása